1 april:

Vandaag begint dan onze laatste volle dag New York.
Om 9uur zijn we vertrokken op zoek naar ontbijt, hetgeen echt niet moeilijk is.
Nadien moesten we een heel eind noordwaarts naar Avery Fisher Hall om de tickets op halen voor een concert van het New York Philharmonic Orchestra. Anne en Alain gaan deze avond nog een concertje meepikken.
We hebben ons nog een dagticket voor de Metro en bus aangeschaft, toch wel een heel handig middel om je te verplaatsen in New York.
Reeds vrij vlug staan we opnieuw buiten en we besluiten om nog een bezoekje te brengen aan de site van de Verenigde Naties.
Na het middageten begint het opnieuw een beetje te regenen, hoog tijd dus om even binnen te wippen bij het welgekende Macy's, dit zou het grootste warenhuis ter wereld zij met maar liefst een oppervlakte van 198.500m². Kopen doen we niet, dat hebben we gisteren genoeg gedaan.
Een gebouw dat we ook nog dienden te bekijken was het "Flatiron" gebouw, eens voltooid in 1902 was het het hoogste gebouw van de wereld.Onderweg naar het hotel neem ik nog wat snapshots van New YorkNa het concert, dat overigens uitstekend was, hebben we de metro genomen om nabij Times Square ons "laatste avondmaal" in New York te gaan nuttigen.
Om 23u45 zijn we terug op onze kamers, het is dan hoog tijd om in bed kruipen voor een goede nachtrust want morgen wordt het een lange dag.

Dirk, Anne en Alain