23 maart: Brussel - New York


We zijn deze morgen reeds vroeg uit de veren, onze trein vertrekt in Aalst om 6u03. Dankzij de goede zorgen van Leo, Anne haar vader, komen we ruimschoots op tijd aan in het station. Mijn zus wou ook rijden, maar als het met èèn wagen kan, waarom niet dan.Verrassing, de trein komt op tijd het station binnen, we zijn dat echt niet meer gewoon en zeker niet op een maandagmorgen.
Ook weer ruimschoots op tijd komen we aan te Zaventem, na een klein ontbijt en nog een paar uurtjes geduld kunnen we eindelijk vertrekken. Het toestel waarmee we vliegen is een Airbus 330, geen mastodont, maar aan boord is alles dik in orde, wij hebben veel meer beenruimte dan vorig jaar en dat is handig meegenomen. De piloot meldt ons dat de trip 8uur zal duren. Dankzij de videoschermen in kopsteun van elke zetel en een ruime keuze aan films en muziek gaat de tijd vlug door. Het eten is zeker niet slecht, wij nemen alle drie vis met boontjes en een soort van tagliatelli, een slaatje en een dessertje. Rond 17u Belgische tijd krijgen we nog een portie kip en scampis, lekker maar zeer pikant, tja, we hadden het kunnen weten hé, Jetairways is een Indische maatschappij. De frisco van Ijsboerke die we nadien opeten neemt het pikante wat weg.

Rond 18u Belgische tijd begint het toestel te dalen, door de wind wordt het nogal een rammelig gedoe, de landing verloopt perfect en rond 19u Belgische tijd zetten we opnieuw voet aan grond in de USA.Het is pas rond 15u plaatselijke tijd dat we de luchthaven verlaten. We nemen de gratis Airtrain naar Newark Station, daar kopen we ons een ticket voor de trein naar Pennsylvania Station, in het hart van New York. Eens daar aangekomen besluiten we om te voet naar ons hotel te gaan, de zon schijnt volop aan een wolkeloze hemel, het is wel vrij koud, amper 4 graden en met al die wind tussen de hoge gebouwen voelt het toch veel kouder aan.

Rond 17u bereiken we dan moe maar voldaan ons hotel. Het hotel zelf is vrij oud maar straalt toch een aangename sfeer uit.Na het inchecken besluiten we om ons wat op te frissen en wat te rusten voor we gaan eten. Kortbij is volgens de "Routard", jawel weer de Routard, een goede Italiaan. Onderweg zien we veel "blauw" op straat, o.a. deze heren te paard.Het is mede door de vele agenten op straat dat New York wel een pak veiliger is nu.

Aan de buitenzijde ziet het restaurant er nogal banaal uit, maar eens binnen kom je gewoon in een interieur terrecht van een gebouw dat ooit een grote kapel geweest is. Prachte tekeningen van New York sieren de muren en de plafond van de kapel is nog intact, en ... het eten was lekker.

We lopen via Times Square en Broadway terug naar ons hotel.

Het is ondertussen rond 20u en we worden stilaan moe. Tijd dus om onder de wol te kruipen want morgen belooft het een drukke en vermoeiende dag te worden. De zon zal opnieuw van de partij zijn, al wordt het terug wel koud, warme kledij zal dus goed van pas komen.

Dirk, Anne en Alain