24 maart: verkenning NY en boottocht naar Staten Island

Deze morgen zaten we al om 8u30 te ontbijten. Om het niet te moelijk te maken hebben we een "Breakfast" gaan eten in ons hotel. Het eten was vrij eenvoudig en matig van kwaliteit. Eens het ontbijt achter de rug zijn we op stap gegaan.
Eerst zijn we richting "Empire State Building" getrokken om deze mastodont al eens vast te leggen met onze camera, niet makkelijk.Vandaar is het maar een eindje naar Madison Square Garden,hier gaan we kijken of we onze tickets niet konden oppikken voor de match van morgen. Geen problemen alles lag klaar.
Van daaruit was het maar een kleine stap naar Pennsylvania Station. Na wat heen en weer gevraag krijgt Anne dan toch de winkel waar we een kaart kunnen kopen.Net naast Pen-station ligt een waar speelterrein voor volwassenen. De winkel "B&H" is een megastore van allerhande elektrische apparaten. Hier doen Alain en ik wat inkopen. Uiteindelijk besluiten we de bus terug te nemen naar het hotel om onze inkopen af te zetten om daarna opnieuw de stad in te trekken.
We nemen opnieuw de bus en trekken zuidwaarts naar het Greenwich district waar we eerst een hapje gaan eten in een klein eethuisje waar alles bereid wordt met "Peanuts", we eten er alle drie een heerljke sandwich.
Ondertussen is het al 3u in de namiddag geworden wanneer we verder trekken naar "World Financial Center" om een bezoek te brengen aan "Ground Zero". De werken voor de nieuwe building zijn volop aan de gang. Pottekijkers duldt men er niet want alles is afgedekt met zwarte doeken.
We trekken verder zuidwaarts om nabij "Battery Park" de veerboot te nemen naar "Staten Island". Deze gratis veerdienst biedt een mooi zicht op de skyline van New York. Een massa pendelaars zitten geduldig te wachten op de veerboot, gelukkig is bijna om het kwartier een boot, dus dat valt mee. Op een mum van tijd zit iedereen op de boot en binnen de vijf minuten zijn we reeds vertrokken, een sterk staaltje van amerikaanse organisatie. Mede door het prachtige weer krijgen we een prachtig zicht op de stad en op "Liberty Island". De tocht verloopt heel rustig en binnen het half uur zetten we voet op grond op Staten Island, we nemen vervolgens de tweede ferry terug naar de stad, ditmaal zijn er blijkbaar meerdere mensen die foto's willen maken en het is drummen op het voordek, mede door de plotse koude besluiten we om maar naar binnen te gaan.

Rond 18u verlaten we de ferry terminal en begeven ons opnieuw noordwaarts om voor zonsondergang nog gauw wat foto's te maken van de schitterende gebouwen.

Rond 19u besluiten we dat welletjes geweest is voor vandaag en nemen we de metro terug richting hotel. Onderweg kopen we nog wat drinken en fruit voor op de hotelkamer. De prijzen kennen ze hier wel. We frissen ons nog even op en gaan dan op stap voor het avondmaal. Vijf minuten van ons hotel bevindt zich een restaurant dat 24 op 24 geopend is. Een vriendelijke griek wijst ons een plaats aan en stopt ons een imense menukaart in de handen. Je hebt al bijna een half uur nodig om alles te kunnen lezen, wat me eigenlijk al een beetje de wenkbrouwen doet fronsen, een uitgebreide menukaart is over het algemeen niet goed voor de kwaliteit van het eten. Maar het eten was er superlekker en aan een schappelijke prijs.
Het is nu 22u als ik op de hotelkamer aankom, na een doucheke genomen te hebben besluit ik om nog wat aan de site te werken maar helaas rond 23u30 moet ik stoppen want de vermoeidheid slaat toe. Moe maar voldaan kruip ik in bed, de rest zal morgen moeten gebeuren.

Dirk, Anne en Alain