25 maart:

Zoals elke morgen zijn we nu ook gaan ontbijten in het hotel, het voordeel hiervan is dat we rustig kunnen ontbijten zonder ons teveel zorgen te maken over onze spullen. Die zitten veilig en wel opgeborgen op onze kamer.
Eens buiten kunnen we weer genieten van een stralende dag, er zijn wel ietwat meer wolken, maar de zon is meestal van de partij en het is echt wel een stuk warmer dan gisteren, het weer bij uitstek om te wandelen.
Vandaag gaan we een kijkje nemen in het "Grand Central Terminal", het prachtige station in het hart van New York. Maar eerst brengen we een kort bezoek aan St Patrick's Cathedral". Eigenlijk raar om een gebouw met zo'n bouwstijl te zien tussen al die wolkenkrabbers.

Even verder vinden we dan het "Grand Central Terminal" met zijn prachtige inkomsthal.

Veel tijd om te dralen is er niet, we moeten nog naar de Brooklyn Bridge. Aangezien dit toch wel te ver is om te voet te doen nemen we een bus en stappen af in de buurt van "Little Italy" en "Chinatown". Eens voorbij deze twee wijken komen we aan bij de "Brooklyn Bridge", ondertussen is het al ruim na de middag is besluiten we om een stevige maaltijd te nemen. Nabij "Pier 17" is er een soort shopping center met verschillende restaurants, Anne verkiest er ééntje met een creoolse keuken. Een schot in de roos blijkt. We krijgen een heerlijk soepje geserveerd, voor Alain was er salade, en nadien kozen Alain en ik voor een Paella, Anne nam een gerecht met kip. Beide waren overheerlijk.
Met een goed gevulde maag trekken we ten aanval naar de Brooklyn Bridge. Deze brug dateert al van in 1875 en is een pareltje van bouwtechniek.

We stappen de brug volledig af tot de overkant en keren dan terug. Echt prachtige zichten krijgen we te zien.Eens terug in Lower Manhattan moeten we vlug de bus nemen naar ons hotel want vanavond staat de basketbalmatch op het programma.
Het is 5u als we in het hotel aankomen, rond 6u moeten we al vertrekken, dus vlug ons wat opfrissen en weer de baan op.
Om half zeven komen we aan te Madison Square Garden, en tien minuten later zitten we reeds op onze plaatsen te wachten tot het spektakel begint. Het begin van de match verloopt nogal rustig en het publiek is vrij mak. Het is pas op het einde van de vierde periode dat het spannend wordt en het publiek dan ook uit de bol gaat. De match eindigt op een gelijkspel en dus komt er nog een verlenging, helaas trekken de NY Nicks hier aan het kortste eind. Het was een prachtige avond, alleen ... er stond duidelijk vemeld dat het verboden was om fototoestellen mee te nemen in de zaal en dit terwijl iedereen daar maar volop foto's aan het maken was.
De match is pas gedaan rond 22u30 en omdat het van 's middags geleden is dat we nog gegeten hebben, besluiten we om gauw nog een hapje te gaan eten.
Het is reeds na middernacht als ik terug op mijn kamer ben, veel tijd om te schrijven en foto's te sorteren is er niet, morgen beter?

Dirk, Anne en Alain.