28 maart:

Gezien de weersvoorspellingen voor vandaag niet bijzonder goed waren, hebben we besloten om een kijkje te gaan nemen in "American Museum Of Natural History".
Bus M10 zet ons precies aan de ingang af, er is vrij veel volk maar dat is logisch, het is zaterdag en blijkbaar is dit museum voor vele amerikanen een gezinsuitstap waard.
We hebben besloten om hier zo een kleine 3 uur in rond te dolen. Nogal een geluk dat we een degelijk plannetje meekregen of het was letterlijk dolen geworden.
Je vindt hier werkelijk alles wat "Natural History" aanbelangt gaande van: oude stamgebruikenhuidige diersoorten

uitgestorven diersoortenalles in verband met de samenstelling van onze planeet enz...
Je hebt hier eigenlijk enkele dagen nodig om alles te bekijken.

Rond 13u30 verlaten we het gebouw en gaan vlug iets eten. Niet ver uit de buurt is er een kleine zaak die nogal gekend is om zijn kipgerechten. We opteren voor een lekker stuk gegrilde kipfilet met groentjes en een pitabroodje, voor en zacht prijsje hebben we hier opnieuw lekker gegeten.
Aangezien Central Park vlakbij het museum ligt en het zonnetje schijnt besluiten we om een fikse wandeling door het park te maken.
Er loopt vrij veel volk in het park maar dat neemt toch niet weg dat verschillende diertjes ons komen begroeten.

We kuieren rustig verder door het 5km lange en 1km brede park en genieten van de omgeving.

We leggen de terugweg naar ons hotel te voet af waar we rond 17u30 aankomen. We hebben om 20u30 een tafeltje gereserveerd bij de Chileen. Ik heb dus nog even de tijd om het dagelijks verslag af te werken en een goed doucheke te nemen.
Morgenvroeg pikken we de huurwagen op en vertrekken we voor een paar dagen naar Canada. Ik weet niet of we ginder internet ter beschikking hebben. Dus geen paniek als het verslag wat uitblijft.

Dirk, Anne en Alain.