29 maart: New York - Niagara Falls: 426 mijl - 7 uur 19 min.


Grotere kaart weergeven

Deze morgen zijn we vroeg opgestaan want we hebben een lange rit voor de boeg. Na een vlug ontbijt, hebben we uitgecheckt en zijn Alain en ik de huurwagen gaan ophalen, terwijl Anne op de bagage lette in het Hotel.
Bij Hertz was alles in orde dus om 9u stonden wij met onze mooie Chevrolet Impala aan het hotel, onze bagage past compleet in de ruime koffer, ruimte zat dus.
Gelukkig voor ons is het zondag en is er dus heel weinig verkeer in New York.
Tegenvaller is het weer, het regent en je ziet amper 100 meter ver. Zo zullen we niet veel van de watervallen zien.
Onze rit verloopt vlotjes, veel tijd om te stoppen hebben we niet want we willen op tijd aan onze B&B zijn, om 's avonds nog eens naar de watervallen te kunnen gaan.
Naarmate onze trip vordert wordt het waarachtig beter weer, rond 17uur bereiken we de Canadese grens, we worden nog even opgehouden door controles, maar alles verloopt vlotjes.
Aangezien ze morgen opnieuw slecht weer geven willen we toch nog even naar de "Falls" gaan kijken en zeker weten, het was de moeite.

Het is iets over 20u als we onze B&B bereiken, Niagara On The Lake is precies een dorpje uit een sprookje alles is er erg proper, de huizen en tuinen zijn netjes onderhouden en overal zie je speciale sfeerverlichting. Onze host, Jeff is een uiterst vriendelijke man die ons alles en nog wat uitlegt over het huis.
Mijn mond viel open van verbazing als ik de kamers zag, heel smaakvol ingericht, tot in de details, ik vond het al spijtig dat we hier maar één nacht konden blijven. Het ontbijt schijnt ook de moeite te zijn.

Eens de bagage ter plekke gaan we op aanraden van onze gastheer het avondmaal nuttigen in een soort Engelse Pub, het eten was opnieuw erg lekker.
Iets na 22u vertrekken we nogmaals naar de watervallen omdat die 's avonds verlicht zijn en ik daar toch ook wat foto's wil van maken. Opnieuw krijgen we een adembenemend schouwspel te zien.

Rond 23u30 besluiten we terug te keren naar onze kamers.
Ik ga nog gauw een verslag schrijven en kruip dan in bed. Morgen moeten we niet vroeg op want het ontbijt wordt om 9u geserveerd, ik ben benieuwd.

Dirk, Anne en Alain.