31 maart: Central Valley - New York: 49,4 mijl - 1 uur 9 min.


Grotere kaart weergeven

Zoals reeds eerder gezegd zijn we vandaag de hele dag gaan shoppen in de "Woodbury Common Premium Outlet Shop", maar liefst 220 fabrikanten hebben in dit dorp een winkel.
Er werd dus op voorhand gepland welke shops we zouden bezoeken, want al kunnen we shoppen van 10u tot 17u, allemaal kan je ze onmogelijk doen.
Tja, ik had me voorgenomen om niet veel te kopen, maar eens daar zie je zo'n lage prijzen dat je bijna niet anders kan dan toch wat te kopen.
Om 17u zetten we onze tocht naar New York verder. Normaal duurt deze rit 1u10 maar het is een weekdag en dan kan gerust een uurtje in de file staan.
Maar we hebben geluk en na ongeveer anderhalf uur rijden bereiken we ons hoteltje, de Murray Hill Inn.
Het is een klein hotelletje met slechts vier verdiepingen.
Maar je moet dan toch maar de pech hebben zoals ik om gelogeerd te zijn op de vierde verdieping, niet erg zou je zeggen, maar er is geen lift, dus dat wordt even sleuren met de bagage, vooral de reiszak van 23kg is niet alles om boven te krijgen.
Anne en Alain hebben meer geluk, ze hebben een kamer op de eerste verdieping.
We moeten de wagen nog terug bij Hertz afzetten en daarvoor moet er eerst getankt worden, gelukkig hadden we bij het bezoek van de "Intrepid" gezien dat we daar in de buurt konden tanken, want in heel Manhattan is bijna nergens een bezninestation te vinden.
Rond 20u verlaten we het Hertz-gebouw, de overdracht verliep opnieuw vlekkeloos, en gaan op zoek naar wat te eten. Onderweg genieten we nog wat van enkele mooie avondbeelden van New York.

  De Routard beveelt een Joods restaurant aan dat in buurt van het hotel ligt. We moeten even wachten om aan te schuiven aan tafel, maar vijf minuten later kunnen we plaatsnemen aan een tafeltje en worden een te grote maaltijd voorgeschoteld.
Om 21u30 keren we terug naar het hotel. Morgen wordt onze laatste dag in New York.

Dirk, Anne en Alain.